Czwartek,  30 Marca 2017, 89 dzień roku, godzina: 16:09

Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2016.
Do realizacji tzw. działań towarzyszących, które są elementem Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020, w wyniku zapytania ofertowego, wybrano włocławską firmę szkoleniową Centrum Doskonalenia Kadr.

Pierwsze warsztaty z tego cyklu odbyły się w okresie październikowej dystrybucji pomocy żywnościowej tj 19, 20 i 21 października br.. Były to warsztaty z zakresu zdrowego żywienia oraz edukacji ekonomicznej, przekazujące elementy wiedzy i umiejętności z zakresu przygotowania posiłków, dietetyki oraz zdrowego odżywiania się, jak również sprawnego zarządzania budżetem domowym. Zajęcia te cieszyły się sporym zainteresowaniem wśród osób zakwalifikowanych do skorzystania z Programu. W ramach 12 warsztatów, wzięło w nich udział około 250 osób. Na listopad br. zaplanowane zostały kolejne 4 warsztaty, tym razem z zakresu zdrowego żywienia połączone z wspólnym przygotowywaniem i degustacją potraw z produktów otrzymywanych w ramach pomocy żywnościowej.

ˆ 2009-2013 Caritas Diecezji Włocławskiej