Honorowa Odznaka Meritis pro Familia dla Domu Dziecka CARITAS

„Oto dzień, który dał nam Pan,

Radujmy się nim i weselmy„

Warszawa – 11.05.2023 r. – Ministerstwo Rodziny i Polityki Społecznej

Na trwałe zapisze się w dziejach historii naszego Domu Dziecka ta chwila, w której placówka otrzymała Honorową Odznakę Meritis pro Familia z rąk Minister Rodziny i Polityki Społecznej – Pani Marleny Maląg.

To wydarzenie jest dla placówki wielkim wyróżnieniem. Delegacja z Domu Dziecka im. Ks. Bp. W. Owczarka w osobach s. Dyrektor Katarzyny Rawskiej, p. Wychowawczyni Karoliny Kaniewskiej i wychowanków: Nicoli Jędrzejewskiej oraz Kacpra Witomskiego mogli bezpośrednio uczestniczyć w tym wydarzeniu.

W trakcie wręczenia nagrody przez Panią Minister, s. Dyrektor Katarzyna Rawska miała sposobność osobiście podziękować za wyróżnienie i docenienie pracy całego zespołu wychowawczego i pracowników. Nie od dziś wiadomo, iż na atmosferę i funkcjonowanie placówki składa się zrozumienie i poświęcenie wszystkich pracowników. Również swoją cząstkę mają wychowankowie, którzy zamieszkują w placówce.

„Największą mądrością jest umieć jednoczyć, nie rozbijać„
( Kard. S. Wyszyński)

Pragnę szczerze podziękować wszystkim pracownikom Domu Dziecka  za poświęcenie i trud.  Za służeniem talentami i pomysłami oraz za podnoszenie swoich kwalifikacji, by nasza placówka mogła jeszcze lepiej służyć naszym podopiecznym.  Jeszcze raz bardzo dziękuję za taką postawę – s. Dyrektor Katarzyna Rawska