Zakończenie projektu „Edukacyjne wakacje z Fundacją”

W miniony czwartek odbyło się ostatnie spotkanie w ramach wakacyjnego grantu otrzymanego przez Caritas Diecezji Włocławskiej z Fundacji Anwil.
Na pożegnanie wakacji oraz projektu uczestnicy „Edukacyjnych wakacji z Fundacją” udali się na wycieczkę do Torunia ❤️ Głównym celem wyprawy była wizyta w Centrum Nowoczesności Młyn Wiedzy, gdzie oprócz zwiedzania niesamowitych i fascynujących wystaw, dzieci wzięły udział w warsztatach pt. „Burze i pioruny”. Dzieci poznały różne typy burz oraz prześledziły ich rozwój i zanik. Na zakończenie zajęć każdy uczestnik wykonał własną burzową chmurkę, którą zabrał na pamiątkę ☺️
Po wizycie w Młynie Wiedzy dzieci udały się na smaczny obiad, a następnie przespacerowały się najpopularniejszą toruńską ulicą, gdzie spotkały bardzo sympatycznego klauna. W ramach nagrody za uczestnictwo oraz wspaniałe zachowanie w projekcie każde dziecko mogło wybrać sobie upominek. „Wisienką na torcie” czwartkowego wyjazdu była wizyta w najpopularniejszej toruńskiej lodziarni, gdzie każdy uczestnik wybrał sobie lody w ulubionym smaku. Nie mogło oczywiście zabraknąć fotki z Mikołajem Kopernikiem 😄
Niewątpliwie było to bardzo udane zakończenie projektu! Teraz pozostaje nam czekać do przyszłych wakacji 😉
W tym miejscu składamy serdeczne podziękowania zarządowi Fundacji Anwil za szansę realizacji naszych wakacyjnych pomysłów ❤️