Paczuszka dla Maluszka w Domu Samotnej Matki

Paczuszka dla Maluszka to bożonarodzeniowa akcja, do której od 2013 r., zawsze w świątecznej atmosferze, zaprasza Fundacja Małych Stópek. Jej adresatami są zaprzyjaźnione instytucje takie jak: domy dziecka, domy małego dziecka, domy samotnej matki oraz hospicja. Ponadto owoce zbiórki trafiają również do mam w trudnej sytuacji życiowej, oczekujących narodzin dzieciątka oraz podopiecznych naszej organizacji, których maluchy już pojawiły się na świecie. Symbolem akcji od samego początku jest specjalna „paczuszkowa” bombka.

W gronie instytucji, dla których w tym roku były przygotowane paczki znalazł się prowadzony przez Caritas Diecezji Włocławskiej Dom Samotnej Matki w Ciechocinku.

Zbiórkę środków higienicznych dla matki i dziecka, pieluch oraz innych produktów przydatnych w pielęgnacji niemowląt przeprowadzili wierni z parafii św. Wita w Tuliszkowie, uczniowie ze Szkoły Podstawowej nr 3 im. Polskich Olimpijczyków w Ciechocinku oraz Zespołu Szkół w Brudnowie. Przed świętami delegacje wymienionych społeczności przybyły do DSM z mnóstwem prezentów dla podopiecznych Domu. Serdecznie dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w akcję i sprawili radość wychowankom Domu Samotnej Matki!