Świetlica Caritas znów otwarta!

Wakacje to czas, na który czekają z utęsknieniem wszyscy uczniowie. Czas zabawy, odpoczynku i beztroski. Niestety wszystko co dobre, szybko się kończy. Każdy uczeń to potwierdzi – okres od zakończenia roku szkolnego w czerwcu do jego rozpoczęcia we wrześniu mija w mgnieniu oka. Niektórzy są z tego powodu mało zadowoleni, inni nie mogą się doczekać pierwszego dzwonka.

Do tej drugiej grupy niewątpliwie należą nasi podopieczni, dla których 1 września to nie tylko rozpoczęcie roku szkolnego, ale przede wszystkim rozpoczęcie nowego sezonu świetlicowego. Z tego powodu w środę, równo w południe, jeszcze lekko onieśmieleni, ale z uśmiechami na twarzy, pojawili się w progach świetlicy, gorąco witani przez swoją opiekunkę. Radości i wakacyjnym opowieściom nie było końca. A także zabawom, które przygotowała dla nich p. Patrycja. Smutno było wychodzić…. ale to dopiero początek świetlicowej przygody w sezonie 2021/2022. Przed dziećmi kolejne dni, tygodnie i miesiące wspólnej zabawy, spotkań, ale i nauki.

Wszystkim podopiecznym świetlicy Caritas – tym obecnym i przyszłym – życzymy wielu sukcesów, przyjaciół i uśmiechu na co dzień.