Rozgrywki w piłce siatkowej

Po wielu treningach i przygotowaniach, po raz pierwszy w tym sezonie, w niedzielny wieczór na przyschroniskowym boisku rozegrał się mecz w piłkę siatkową. W szranki stanęły dwie wyjątkowe drużyny – ekipa parafii św. Józefa oraz ekipa Schroniska dla Bezdomnych Caritas. Zespół naszych rywali reprezentowali Ksiądz Prałat Janusz Bartczak – Proboszcz i Kustosz Sanktuarium Świętego Józefa, Ksiądz Bogusław Laskowski, Ksiądz Przemysław Pankowski, Ksiądz Marcin Ziółkowski i przybyli goście. Z kolei naszą drużynę wzmocnił Ksiądz Dyrektor Caritas Diecezji Włocławskiej Jacek Kędzierski.

Mecz był pełen emocji, przeciwnicy mocni, zwycięstwo do zdobycia trudne!!! Jednakże Brat Albert, mimo że z protezą, wzmocnił nasze siły wstawiennictwem z Nieba i … wygraliśmy 3:0!

Dziękujemy wszystkim za mile spędzony wspólnie czas: Zawodnikom, Siostrom Albertynkom i wszystkim mieszkańcom Schroniska.

A już za tydzień w przeddzień przekazania relikwii św. Brata Alberta do Sanktuarium Św. Józefa, będziemy świętować poprzez wspólne grillowanie, mecz siatkówki i ping-ponga w naszym Schronisku.

Zdjęcia: archiwum własne oraz http://www.facebook.com/swjozefwloclawek